Supplerende tilbud

Medicinsk Museion

Mind the Gut åbnede den 7. oktober 2017 på Medicinsk Museion. I den restaurerede kælder under museet udforsker udstillingen via en tankevækkende blanding af videnskab, kunst og historie de komplekse forbindelser mellem vores sind og tarme.

Hjerne, mavefornemmelser, identitet, tarme, bakterier, mikrobiomer. Alt kædes sammen i Mind the Gut.

Udstillingen viser, hvordan læger, forskere, patienter og kunstnere gennem tiden har forsøgt at forstå og behandle det komplicerede forhold mellem hovedet og maven. En gåde, der har optaget os gennem årtusinder og stadig giver stof til videnskabelige eksperimenter, trendy livsstilstendenser og heftige sundhedsdebatter.

Læs mere om udstillingen og åbningstider Mind the gut

Fra æble til afføring på 12-36 timer

Danmarks Radio har lavet et tema om tarmen. Her er blandt andet en fin podcast om hvordan maden passerer igennem os fra vores mund og ud af vores endetarm. læs mere om hvad der sker med maden fra vi spiser inden den til den forlader vores krop igen.

Besøg af Cirkus Naturligvis med mikrobiologi

Cirkus Naturligvis, som er en del af SCIENCE skoletjeneste, har undervisningsaktiviteter om mikrobiologi og bakterier. Hvis din skole ligger i København, på Sjælland eller Øerne, så kan du booke vores formidlere til at besøge din klasse. Det er gratis og kræver blot at du har to klasser til rådighed i 3,5 time.
Læs mere og book på hjemmesiden

Ønsker du at besøge os på Københavns Universitet, så tilbyder Skoletjenesten bl.a. forløbet: "Fra burger til blodsukker", der arbejder med mad, bevægelse, blodsukker og insulinregulering.