Forsøgskits

Her er en kort beskrivelse af de forsøgskits, der kan understøtte de undersøgelser og forsøg, som bliver foreslået i materialet til Bakterierne i dit liv.

 

 

Hvad indeholder et forsøgskit og hvad skal jeg selv købe?

Kimchi

Til kimchiforsøget har vi vedlagt de materialer som vil være sværest at skaffe for mange. Der er desuden en lille smule forbrugsmaterialer som pH-strips, agar og petriskåle. Der er materialer i ét forsøgskit til, at ét hold kan lave de analyser der lægges op til forsøgsbeskrivelsen. Hvis et andet hold vil genbruge materialerne, skal der altså suppleres op med forbrugsmaterialer jf. indholdsfortegnelsen.

Du skal selv fremskaffe:

  • køkkenredskaber, 
  • grøntsager og krydderier 
  • og enkelte elementer til forsøgsopstillingen, bl. a. måleglas til gasopsamling.
  • levende lys eller sprit/gasflamme til at decinficere podenål ved udpladning af bakterieprøve på agar

Du skal selvfølgelig også gennemgå selve kimchivejledningen og se videoen, hvor udstyr og materialer er gennemgået i detaljer.

Yoghurt

Til Yoghurtfremstillingen skal du sørge for at have en termokasse eller et varmeskab, der kan holde en nogenlunde konstant temperatur på ca. 35º Celsius. Desuden er det vigtigt, at du finder en lineal til måling af viskositeten på væsken under fremstillingen.

Du skal selv fremskaffe:

  • mælk og yoghurt,
  • enkelte elementer til fremstilling og undersøgelser,
    • termokasse med varmedunke eller varmeskab
    • lineal med minimum 20 cm længde
    • kogeplade
    • gryde og omrøringsske
    • termometer
    • levende lys eller sprit/gasflamme til at decinficere podenål ved udpladning af bakterieprøve på agar

Du skal også her gennemgå yoghurtvejledningen til forsøget og se videoen, så du er godt forberedt inden du starter.

Her kan du se, hvad forsøgskittet til "Bakterierne i dit liv" indeholder:

Indhold ikke tilgængeligt på grund af cookie-valg

Du kan ikke se indholdet i dette felt på grund af dine cookie-valg.

Klik her for at redigere dine cookie-indstillinger.

Kategori: Statistik, Markedsføring

indholdsfortegnelse
Udstyr antal kimchi antal yoghurt kan genbruges
Plastbøtte firkantet 1 ja
Låg til plastbøtte med pakning og hul til gærrør 1 ja
Plastslange diameter 6 mm 1 ja
Gærrør 1 ja
rund plastbøtte med låg 480 ml 3 ja
Forbrugsmaterialer
pH-strips med et aflæsningsskema 5 5
Engangspipetter til prøvetagning fra kimchi 2 3 ja
podenål til udpladning af bakterieprøve 1 ja
Agar til mælkesyrebakterier 50 ml i plastrør 1 nej
petriskåle 2 3 nej

Videovejledninger til bakterieundersøgelse

I dette afsnit finder du videovejledninger til fremstilling af podenål og agarplader, som begge benyttes til at teste for tilstedeværelsen af mælkesyrebakterier i dine forsøg.


Fremstilling af podenål

Hvis du selv har mod på at lave en podenål, så kan du følge denne videovejledning. Du skal blot bruge en lille fladtang eller spidstang og noget tyk ståltråd på 2-3 mm i diameter.

Indhold ikke tilgængeligt på grund af cookie-valg

Du kan ikke se indholdet i dette felt på grund af dine cookie-valg.

Klik her for at redigere dine cookie-indstillinger.

Kategori: Statistik, Markedsføring

Fremstilling af petriskåle med agar

Her kan du se, hvordan du får agaren ud af transportbeholderen og over i petriskålene, når du skal teste for mælkesyrebakterier. Husk at arbejde så hygiejnisk og sterilt som muligt.

Indhold ikke tilgængeligt på grund af cookie-valg

Du kan ikke se indholdet i dette felt på grund af dine cookie-valg.

Klik her for at redigere dine cookie-indstillinger.

Kategori: Statistik, Markedsføring